PITA OD PILETINE I POVRĆA

pita od piletine i povrca (2)



Sastojci za tijesto:
    • 150 grama brašna
    • 50 grama margarina
    • 1/4 žličice soli
    • 1 dl kiselog vrhnja

Sastojci za nadjev:
    • 500 gr kuhane piletine
    • 250 gr brokule
    • 150 gr poriluka
    • 1 žlica margarina
    • 200 gr crvene paprike
    • 5 jaja
    • 1,5 dl  mlijeko
    • 1 dl vrhnja za kuhanje
    • 1 žličica soli
    • papar
    • 150 gr naribanog sira
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto, zamotati ga u plastičnu foliju i staviti g au hladnjak da odmara dok pripremite nadjev. Kuhanu piletinu narežite na kockice. Brokulu oparti i odvojiti cvjetiće. Poriluk i papriku narezati. U wok na malo ulja staviti narezani poriluk, brokulu i papriku. Prijati 5 minuta na laganoj vatri (uz stalno miješanje da se povrće opusti).
Tijesto razviti i utisnuti ga u podlogu za pite (promjer 27 cm). Malo viljuškom izbosti dno. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180ºC na 15 minuta. Potom rasporediti povrće preko tijesta, a narezanu piletinu iznad. Jaja pomiješati, dodati vrhnje i mlijeko, sol i papar. Smjesu dobro pomiješati i uliti u kalup. Vrh posuti s naribanim sirom. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180ºC na 30 minuta. Poslužiti uz dosta sezonske salate.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment