FERGESE

fergese_recept



Sastojci:
  • 2 glavice crnog luka
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 1/2 kg crvene pečene paprike
  • 400 g pelata (umak od rajčice)
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 3 žlice mladog sira
  • po ukusu soli, papra i suhog biljnog začina
  • po ukusu peršinovog lista i origana
  • 1/2-1 ljuta papričica
Priprema:
Pečenu papriku očistiti i ostaviti da se ocijedi. Odvojiti nekoliko sa strane. U sjeckalici usitniti luk i češnjak i pržiti na maslacu dok ne omekša. Također u sjeckalici usitniti papriku, papričicu i pelate, pa dodati luku i kuhati dvadesetak minuta. Začiniti po ukusu. U drugoj posudi otopiti žlicu maslaca pa zažutiti brašno. Odmah potom dodati 3 žlice mladog sira i dobro promiješati. Smjesu sa sirom dodati u posudu s paprikama i rajčicama pa prokuhati nekoliko minuta. Začiniti s začinima, peršinom i origanom.
Prokuhati još nekoliko minuta, a onda prebaciti u vatrostalnu posudu,  poredati paprike koje smo odvojili i staviti da se peče u dobro pećnici 10-15 minuta. Izvaditi iz pećnice i posuti s peršinom.Može poslužiti kao samostalno jelo ili kao pikantan umak uz meso. 
Previous
Next Post »
Thanks for your comment