Mafini s makom



POTREBNO JE
70 g maslaca ili margarina, 140 g šećera, kesica vanilin šećera, 2 jajeta, 140 g mlevenog maka, kašičica cimeta, sok od pola limuna, 140 g brašna, kesica praška za pecivo, 170 ml mleka
ZA DEKORACIJU slatko od šljiva, šlag, mak

PRIPREMA
Umutite maslac ili margarin sa šećerom i vanilin šećerom. Posebno umutite žumanca, cimet, sok limuna i mak, pa sjedinite s umućenim maslacem. Sipajte mleko i brašno pomešano s praškom za pecivo, uz mešanje. Na kraju sastavite sa penasto umućenim belancima. Smesu razlijte u podmazane modle za mafine. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Prohlađene mafine premažite tankim slojem šlaga, po ivici pospite makom, a u sredinu stavite po kašiku slatka od šljiva.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment