GROŽĐANKA



POTREBNO JE
ZA TESTO 500 g brašna, 3 kašike šećera, 2 jajeta, 300 ml mleka, 100 g rastopljenog maslaca, čašica ruma, nastrugana limunova kora, malo soli, manje pakovanje kvasca
ZA FIL 1 kg očišćenih bobica crnog grožđa, 500 g šećera

PRIPREMA
Izdrobljeni kvasac, kašiku šećera i malo brašna stavite u malo toplog mleka. U veću posudu sipajte brašno, šećer i so, pa dobro izmešajte.Dodajte nadošli kvasac, otopljeni maslac, jaja, rum i nastruganu koru limuna. Umesite glatko testo i ostavite ga da stoji oko 40 minuta. Zatim ga podelite na dva dela, pa razvijte dve kore. Na jednu koru rasporedite polovinu grožđa i pospite polovinom šećera, pa urolajte i stavite u podmazani pleh. Isto uradite i s drugom korom, te ostavite desetak minuta. Pecite jedan sat na 180 stepeni.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment