POTREBNO JE
170 g margarina, 350 g šećera, 200 g brašna, 100 g mlevenih oraha, 200 ml mleka, kesica praška za pecivo, 2 jajeta, 2 kašike kakaoa, 100 g čokolade
170 g margarina, 350 g šećera, 200 g brašna, 100 g mlevenih oraha, 200 ml mleka, kesica praška za pecivo, 2 jajeta, 2 kašike kakaoa, 100 g čokolade
ZA GLAZURU 100 g šećera, 2 kašike kakaoa, 100 g čokolade, 20 g margarina
PRIPREMA
Penasto umutite margarin sa 250 g šećera i žumancima. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i polako sipajte u smesu od margarina. Lagano sipajte mleko i, kad smesu ujednačite, dodajte orahe. Belanca umutite u čvrst sneg i lagano sastavite sa testom. Pecite u podmazanom plehu na temperaturi od 200 stepeni. Za glazuru istopite šećer, kakao, čokoladu i margarin. Kuvajte pet minuta uz stalno mešanje. Toplu glazuru rasporedite po gornjoj površini ohlađenog kolača, a kad se stegne, isecite kolač na kocke.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon