BOBICE U SNEGU



POTREBNO JE
ZA KORU 120 g brašna, 60 g skrobnog brašna, 2 jajeta, 100 g šećera, kašičica praška za pecivo, 2–3 kašike vode, maslac za podmazivanje
ZA FIL 500 g neslanog sremskog sira, 2 jajeta, 150 g šećera, 1 limun, 2 kesice želatina, 500 ml slatke pavlake ZA DEKORACIJU 500 g raznobojnog grožđa, šećer u prahu

PRIPREMA
Za koru umutite žumanca s polovinom šećera i vodom. Posebno umutite belanca s preostalim šećerom i lagano sastavite s umućenim žumancima. Dodajte brašno, skrobno brašno i prašak za pecivo. Testo razvijte i njime obložite okrugli podmazani kalup. Pecite 25 minuta na 200 stepeni. Za fil umutite sir, žumanca, šećer i limunov sok i oceđeni želatin koji je odstajao u vreloj vodi.Penasto umutite belanca i sastavite sa sirom. Zatim dobro umešajte pavlaku u smesu od sira.Fil sipajte u kalup s korom, odozgo poređajte raznobojne bobice i pospite šećerom. Pre posluženja ostavite da se dobro ohladi u frižideru.

izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment