TORTA SNEŽNA KRALJICA



SASTOJCI

500 ml mleka, 2 želatina, 300 g šećera, 500 g šlaga u prahu, 800 ml mleka, 200 g mlevenog keksa, 200 g čokolade, 600 g višanja

PRIPREMA:


Želatin razmutite sa 200 ml mleka. Zagrejte ostatak mleka i šećer, dodajte masu sa želatinom i kratko prokuvajte. Ostavite u zamrzivač da se što pre stegne. Za to vreme umutite šlag sa mlekom. Postepeno, uz stalno mućenje, dodajite kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smesu podelite na tri dela i u jedan deo stavite keks, a u drugi 100 grama otopljene prohlađene čokolade. Okrugli kalup pospite sa 50 grama rendane čokolade. Stavite fil sa keksom, poređajte polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil. Pospite preostalom rendanom čokoladom i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne, pa je pre služenja dekorišite po želji.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment