SASTOJCI
1/4 šolje brašna, 1 kašika šećera, 1/4 kašičice praška za pecivo, 1/8 kašičice soli, prstohvat cimeta, 1/2 kašike putera, 2 kašike mleka, 1-2 kašike svežih ili zaleđenih borovnica
PRIPREMA
Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, so i cimet u šolji ili keramičkoj činijici koja može da ide u mikrotalasnu. Zatim u šolju dodajte i omekšali puter, pa prstima sve pomešajte, tako da se dobiju grumuljice. Mešavima treba da izgleda kao vlažan pesak. Dodajte i mleko, pa dobro promešajte, dok ne nestanu sve grumuljice. Testo bi trebalo da izgleda kao standardno malo črvšće testo za mafine, a ako vam deluje da je previše gusto, dodajte još malo mleka. Na kraju po testu pospite borovnite, i prstima ih malo gurnite na dole. Šolju sa testom stavite u mikrotalasnu na 90 sekundi na jakom podešavanju. Kolač jedite sam, ili možete da ga prelijete medom, kikiriki puterom ili slatkom pavlakom.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon