SASTOJCI
ZA KORU: 6 jaja, 6 kašika šećera, 80 g maslaca, 200 g brašna, 1 prašak za pecivo, 3 kašike čokolade u prahu, 100 g čokoladeZA FIL: 1, 5 l mleka, 20 kašika šećera, 10 kašika gustina, 2 kašike brašna, 1 vanilin šećer, 200 g margarina, 200 g čokolade
ZA PRELIV: 300 ml vode, 200 g šećera, 2 vanilin šećera
ZA UKRAŠAVANJE: 500 g slatke pavlake, 50 g šećera u prahu, 50 g čokoladnih mrvica
PRIPREMA:
Umutite belanca, dodajte šećer i sve ostale sastojke, pa ispecite koru na 200 stepeni 20-25 minuta. Za preliv stavite vodu, šećer i vanilin šećer da provri, pa kuvajte još deset minuta i prelijte ohlađenu koru. Od navedenih sastojaka skuvajte fil i ostavite da se ohladi. Dodajte margarin i sve sjedinite mikserom. Koru premažite filom u tankom sloju. U ostatak fila zatim dodajte čokoladu i premažite preko belog fila. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu, dodajte čokoladne mrvice i premažite ceo kolač. Stavite kolač na dva sata u zamrzivač da se stegne.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon