POTREBNO JE
175g šećera u prahu, 125 g margarina, 1 limun, 4 jajeta, 350 g griza, kašičica praška za pecivo, 200 ml jogurta ZA SIRUP250 g šećera u prahu, 250 ml soka od limuna, 250 ml meda
ZA FIL 2 kesice želatina, 750 ml jogurta, 5 kašika meda, 2 limuna, kesica šlaga
PRIPREMA
Penasto umutite margarin, šećer i nastruganu limunovu koricu. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje, pa u to sipajte griz, prašak za pecivo i jogurt.Sve lagano promešajte. Masu izlijte u podmazan pleh i pecite oko 35minuta na 180 stepeni. Pomešajte šećer u prahu, limunov sok i med i na laganoj vatri kuvajte 15 minuta dok se sirup ne zgusne.Drvenim štapićem u pravilnim razmacima izbodite rupice u mlakom kolaču i prelijte sirupom. Želatin pripremite po uputstvu, potom ga zagrejte i otopite. Sjediniteotopljeni želatin sa jogurtom, medom, struganom korom i sokom od oba limuna. Kada smesa počne da se steže,dodajte umućen šlag. Time premažite koru, pa stavite da se hladi dva-tri sata. Ukrasite kolutovima limuna.Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon