ČKALJINA POPARA




Sastojci :

50 dg hljeba
1 kašika masti
so
sir u kriškama
kajmak


Priprema  : 

50 dg hljeba sitno isjeckati.U isto vrijeme staviti na šporet 0,5 l obične vode da se grije.U ključalu vodu staviti soli po ukusu i jednu dobru supenu kašiku masti.Kad se mast istopi,staviti sitno isjeckani hljeb i isključiti vatru.Međutim i dalje treba neprekidno da se miješa dok ključa i dok se ne stvori lijepa kaša ( ni pregusta ni prevodena ) .Kašu , tj poparu staviti na tanjir,a pored nje servirati sir i malo kajmaka.Po volji može se pomiješati kaša,sir i kajmak,a može se servirati sve posebno.Ako želite da napravite za više osoba,onda se uzima kila hljeba,litar vode i dvije kašike masti,te soli po volji,a tako i sira i kajmaka.


Previous
Next Post »
Thanks for your comment