TIKVICE I STARI HLEB



POTREBNO JE

6-8 jaja, 200 g rikota sira, 100 g rendanog parmezana, 1/4 kašičice tabasko sosa, 2 kašike Meggle pavlake za kuvanje, 1 kašičica soli,1/4 kašičice sveže mlevenog bibera,750 ml rendanih tikvica, 4-5 paradajza,4 kriške starijeg hleba isečenog na kockice, maslinovo ulje.

PRIPREMA


U većoj posudi umutite jaja sa rikota sirom dok ne dobijete glatku smesu, dodajte rendani parmezan, ljuti sos, Meggle pavlaku za kuvanje, so i biber. Iseckajte paradajz na sitnije komade, pa dobro iscedite tečnost. Smesi od jaja dodajte bosiljak, oceđeni paradajz i narendanu tikvicu. Nakvasite hleb sa malo vode, pa ga ocedite pomoću kuhinjskog papira i vlažan hleb dodajte prethodnoj smesi. Sve dobro promešajte da se sjedini. Vatrostalnu činiju podmažite sa maslinovim uljem. Sipajte pripremljenu smesu, pa pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment