SASTOJCI
2 1/2 šolje brašna, 22 g hladnog putera, iseckanog na kockice, 1 kašičica soli, 1 kašika šećera, 6-8 kašika hladne vode
ZA NADJEV: 1/2 šolje šećera, 3 kašike gustina, 1/2 kašičice cimeta, 1/4 kašičice soli, 6-8 šolja naseckanih breskvi, 1 kašika mleka
PRIPREMA
Sve navedene sastojke za koru stavite u blender, osim vode. Vodu dodajte postepeno, jer testo ne sme da bude previše gnjecavo. Polovinu dobijenog testa stavite u pripremljem pleh. Šećer, so, gustin i cimet sjedinite, pa dodahte naseckane breskve i sve dobro promešajte. Pripremljene breskve stavite na testo, a pitu prekrijte preostalom polovinom testa. napravite otvore sa gornje strane, kako bi izlazila para. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta, ili dok ne vidite da je kora dobila lepu zlatnu boju.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon