HLJEB SA BANANOM



POTREBNO JE:
120 grama putera, 200 grama šećera, dva velika jajeta, 180 grama brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica soli, 250 grama izgnječenih banana, 125 ml kisele pavlake, 1 kašičica ekstrakta vanile, 60 grama iseckanih oraha.

FIL OD KREM SIRA
Da napravite fil od krem sira, izmiksajte u činiji 170 grama krem sira, vrlo malo soli i pola kašičice ekstrakta vanile. Kada se hleb ohladi isecite ga horizontalno na dva dela. Špatulom razmažite krem sir na donje parče i onda ga poklopite drugim delom. Isecite i servirajte.
PRIPREMA:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izmažite puterom modlu za hleb. U činiju stavite šećer i puter koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi i izmiksajte da bude lagano i vazdušasto. Dodajte jaja i izmiksajte da se sjedine sastojci. Potom, u drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte u miks sa puterom i izmiksajte da se sjedini. Dodajte u istu smesu izgnječene banane, kiselu pavlaku i vanilu, koje ćete takođe izmiksati. Ubacite iseckane orahe u smesu i onda sve prelijte u modlu za hleb. Pecite u rerni oko sat i deset minuta. Pustite da odstoji desetak minuta, pa izvadite hleb iz modle i pustite da se ohladi.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment