PEČENA JAJA SA SPANAĆEM I SLANINICOM



POTREBNO JE

: 6 dužih komada slanine, 150 g mladog spanaća, 2 engleska mafina od celog zrna, presečena na pola (može i 4 komada crnog hleba), 4 veća jajeta

PRIPREMA

: Za ovo jednostavno, a opet neuobičajeno jelo će vam trebati keramičke posudice koje se inače koriste za pripremanje suflea i krem brulea. kada ste prikupili sve što vam je potrebno, rernu zagrejne na 200 stepeni, a slaninicu iseckajte na sitne komade. Zatim je propržite u tiganju, pa je izvadite i stavite na salvetu. Ostatak masnoće izlijte iz tiganja, ali ga ne bacajte. Zatim u tiganj stavite spanać i na srednjoj temperaturi ga propržite svega minut. Kada je gotovo, možete da krenete da sčažete sastojke u keramičke posudite. Prvo ih podmažite ostacima masnoće od slanine, pa u svaku stavite po jednu polovinu engleskog mafina, ili jedno parče crnog hleba. Spanać podelite na četiri dela, pa ga stavite u svaku posudu, pa onda isto uradite za isprženom slaninicom. Kašikom formirajte udubljenje u svakoj činiji, pa tu stavite po jedno jaje. Posolite i pobiberite, pa pecite oko 15 minuta.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment