Sastojci :
1 kg telećih prsa
2-3 kašike masti ili druge masnoće
so,biber,supa za zalijevanje kod pečenja
Za punjenje :
2 kašike masti
2 kriške bijeloga hljeba ili peciva natopljenog u mlijeko
1 jaje
so,biber
mrvice takodje natopljene u mlijeko
Priprema :
Sve sastojke za punjenje dobro izmiješati,a zatim se dio mesa odvoji od rebara i načini džep u kojeg smjestimo punjenje,a zatim zašijemo kako se za vrijeme pečenja ne bi raspala smjesa za punjenje.Zatim sve to stavimo u posudu sa masnoćom i u pećnicu da se peče,zalijevajući povremeno vodom ili supom,a u zadnjih 10 min i s malo maslaca da dobije lijepu crvenosmeđu boju.Peče se na jakoj vatri otprilike 45 min.Uz punjena prsa dobro je poslužiti krompir u svim oblicima,rižu i sve salate,posebno svježi crveni kupus ili cveklu.
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon