PUSLA TORTA



POTREBNO JE:
ZA KORE: 6 belanaca, 200 g šećera, sok 1/2 limuna.
ZA FIL: 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 2 kašike gustina, 500 ml mleka, 200 ml slatke pavlake, 400 g višanja, 2 šlaga.

PRIPREMA:
U činiju stavite belanca i sok od limuna i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavajte kašiku po kašiku šećera i mutite dok se šećer ne rastopi i smesa ne postane čvrsta. Tepsiju obložite papirom za pečenje, sipajte smesu za koru i ravnomerno rasporedite. Rernu zagrejte na 100 stepeni i staviti koru da se suši oko jedan i po sat. Koru izvadite iz tepsije tek kad se skroz ohladi. Umutite penasto žumanca sa šećerom, dodajte gustin i promešajte. Zagrejte mleko, sipajte smesu od žumanaca i kuvajte uz neprekidno mešanje dok se krem ne zgusne. Ostavite da se krem ohladi. Slatku pavlaku umutite u šlag, a zatim postepeno dodavajte krem. Fil podelite na dva dela i u jedan deo dodajte oceđene višnje. Koru presecite po dužini na dva dela. Donju koru stavite na tacnu, premažite filom od višanja, preklopite drugom korom i premažite žutim filom. Tortu ukrasiti umućenim šlagom ili slatkom pavlakom.

Izvor : zena.blic.rs


Previous
Next Post »
Thanks for your comment