MUS SA KAFOM



POTEBNO JE
100 g bele čokolade, 80 g crne čokolade, 1 dl slatke pavlake, 1/2 šoljice jake kafe (espreso), 2 žumanceta

PRIPREMA
Za beli mus:
Sitno narežite belu čokoladu i stavite u posudu. Zagrejte 50 ml pavlake, prelijte preko čokolade i mešajte dok se čokolada ne otopi i smesa postane glatka i sjajna. Otprilike 2/3 smese podelite u dve manje staklene čaše da svaki sloj bude debeo po 2 centimetra. Stavite na dva sata u frižider da se smrznu.
Za tamni mus:
Naseckajte tamnu čokoladu i otopite na pari ili u mikrotalasnoj. U toplu čokoladu umešajte kafu i jedan po jedan žumanac, mešajte ručnom žicom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Umutite čvrst šlag od preostalih 50 ml pavlake i polako mešajući dodajte smesi od čokolade, kafe i žumanca. Ulijte tamnu smesu preko svetle, opet pokrijte i hladite dok se mus ne stegne. Ostatak svetlog musa prelijte preko tamnog i držite u hladnjaku do posluživanja.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment