Junetina i govedina na roštilju? U Evropi neuobičajeno, ali u Americi je to vrhunski specijalitet. Uživajte u bogatom ukusu recepata koje vam predlažemo.
RAMSTEK U PIVU I BIBERU
POTREBNO JE
4 juneća odreska od ramsteka od oko 250 g, 2 usitnjena čena belog luka, pola šolje piva, 2 kašike žutog šećera, 2 kašike vorčester sosa, 2 kašike sveže samlevenog bibera, 1 kašika ulja
PRIPREMA
Ramstek je deo gornjeg dela leđa, veoma je sočan i ispresecan finim masnim nitima. Odreske operite, pa osušite. Od svih predviđenih sastojaka umutite marinat, pa marinirajte u tome odreske bar jedan sat. Pecite ih veoma kratko na roštilju da ostanu polukrvavi. Služite uz hleb umočen u marinat i ispečen na roštilju, zelenu salatu i pržene krompiriće.
ODREZAK PORTERHAUS
POTREBNO JE
4 juneća odreska od ramsteka od oko 250 g, 2 usitnjena čena belog luka, pola šolje piva, 2 kašike žutog šećera, 2 kašike vorčester sosa, 2 kašike sveže samlevenog bibera, 1 kašika ulja
PRIPREMA
Ramstek je deo gornjeg dela leđa, veoma je sočan i ispresecan finim masnim nitima. Odreske operite, pa osušite. Od svih predviđenih sastojaka umutite marinat, pa marinirajte u tome odreske bar jedan sat. Pecite ih veoma kratko na roštilju da ostanu polukrvavi. Služite uz hleb umočen u marinat i ispečen na roštilju, zelenu salatu i pržene krompiriće.
ODREZAK PORTERHAUS
POTREBNO JE
4 rozbratne, so, biber
PRIPREMA
Za Amerikance je rozbratna odrezak „porterhaus“. Izuzetno veliki i izdašan, obuhvata juneći file i kosti, a ponekad teži čitav kilogram, ali „pravi muškarac“ može sam da ga slisti. Da bi odresci bili sočni, meso treba peći u rasponu od sirovog do srednje pečenog. Što se duže peče, meso će biti suvlje. Pustite „pravim muškarcima“ da sami začine svoje odreske solju i velikom količinom bibera.
ODREZAK SANTA MARIJA
POTREBNO JE
1 kg junetine od rebara, 3 kašičice belog luka u prahu, 2 kašičice soli, 2 kašičice mlevenog crnog bibera, 1 kašičica mlevene ljute paprike, 1 bočica roštilj-sosa po ukusu
PRIPREMA
Najbolje parče mesa je odrezak bez koske sa stražnjeg dela leđa, trouglasti komad koji se seče između zgloba na kuku i slabine, a ovaj način pripreme potiče iz Santa Marije, kalifornijskog grada na obali Pacifika.
Pomešajte beli luk, so, papriku i biber, pa utrljajte u meso. U zavisnosti od debljine, pecite sa svake strane 8–10 minuta tako da ostane ružičasto u sredini. Pri kraju namažite sa svih strana sosom. Pecite još minut-dva. Ostavite meso na ivicu roštilja još dva minuta.
4 rozbratne, so, biber
PRIPREMA
Za Amerikance je rozbratna odrezak „porterhaus“. Izuzetno veliki i izdašan, obuhvata juneći file i kosti, a ponekad teži čitav kilogram, ali „pravi muškarac“ može sam da ga slisti. Da bi odresci bili sočni, meso treba peći u rasponu od sirovog do srednje pečenog. Što se duže peče, meso će biti suvlje. Pustite „pravim muškarcima“ da sami začine svoje odreske solju i velikom količinom bibera.
ODREZAK SANTA MARIJA
POTREBNO JE
1 kg junetine od rebara, 3 kašičice belog luka u prahu, 2 kašičice soli, 2 kašičice mlevenog crnog bibera, 1 kašičica mlevene ljute paprike, 1 bočica roštilj-sosa po ukusu
PRIPREMA
Najbolje parče mesa je odrezak bez koske sa stražnjeg dela leđa, trouglasti komad koji se seče između zgloba na kuku i slabine, a ovaj način pripreme potiče iz Santa Marije, kalifornijskog grada na obali Pacifika.
Pomešajte beli luk, so, papriku i biber, pa utrljajte u meso. U zavisnosti od debljine, pecite sa svake strane 8–10 minuta tako da ostane ružičasto u sredini. Pri kraju namažite sa svih strana sosom. Pecite još minut-dva. Ostavite meso na ivicu roštilja još dva minuta.
1 komentari:
Click here for komentariShow Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon