Najlepše voćne torte


VOĆNA TORTA SA PIŠKOTAMA

POTREBNO JE
4 žumanca , 150 g šećera, 3 pune kašike gustina, 1/2 l mleka, 5 kesica vanilin šećera, 2 dl biljne pavlake za šlag, veća kutija piškota, mleko i rum za umakanje piškota, 2 kesice šlag pene od jagoda n 200-300 g voća (maline i crne ribizle ili po želji

PRIPREMA
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom, dodati gustin i malo mleka pa skuvati sa preostalim ključalim mlekom. Kuvan fil pokriti providnom folijom da se ne uhvati korica i ostaviti da se ohladi. Hladnom filu dodati umućenu pavlaku. Piškote umakati u mleko i rum pa slagati u kalup, premazati polovinom fila, posuti pola voća, složiti drugi red piškota, fil, voće i na kraju piškote. Paziti da se piškote ne namaču previše. Spolja ukrasiti slagom. Materijal je dovoljan za manji kalup, prečnika 22 cm.
PESAK TORTA
POTREBNO JE
4 pudinga od vanile, 2 pudinga od čokolade, 2 šlaga ili šlag krema (po želji), 300 gr mlevenog keksa, 300 gr kokosovog brašna, 300 gr mlevenih oraha, 250 gr margarina, čokoladne mrvice za ukras, 1,5 l mleka, šećer po želji

PRIPREMA
Pudinge skuvati i ohladiti. U čokoladni puding dodati mleveni keks i trećinu margarina. Puding od vanile prepoloviti. U jedan deo staviti kokos a u drugi orahe i takođe po trećinu margarina. U kalup ređati smesu od keksa, kokosa i oraha (tim redom) i na kraju staviti šlag i čokoladne mrvice.
PIŠKOTE SA JAGODAMA
POTREBNO JE
400 g piškota, 250 ml mleka, 5 kašika ruma, 200 ml slatke pavlake za šlag, 1 kašika narendane limunove kore, 2 vanilin šećera, 150 g šećera u prahu, 4 jogurta (800 ml), 2 vrećice želatina, 10 kašika vode, 400 g jagoda

PRIPREMA
Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem. Ugao kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mleko pomešano s rumom. Piškote odsecite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak. Slatku pavlaku izmutite u šlag i umešajte limunovu koru, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt. Želatin pomešajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Mešajući zagrejte dok se ne otopi. Postepeno je umešajte u pripremljen krem. Na krem poređajte red jagoda iseckanih na šnite a odozgo namočene piškote. Rasporedite preostali krem i na kraju jagode. Tortu ostavite da se hladi nekoliko sati ili preko noći.
TORTA SA MALINAMA
POTREBNO JE       
2 jaja,9 kašika šećera,1 vanilin šećer,7 kašika ulja,10 kašika brašna,1/3 praška za pecivo,1 kašika kakao praha,10 kašika mleka,2 kašike marmelade ili želea od malina,100-150 g malina,200 ml slatke pavlake za šlag,250 g jogurta,2 kašike šećera u prahu,nekoliko kapi ekstrakta limuna

PRIPREMA
Izmiksati penasto žumance sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati postepeno ulje i mleko, a na kraju i brašno, prašak za pecivo i kakao. Od belanaca umutiti čvrst sneg i varjačom ga umešati u smesu. Smesu uliti u kalup za voćne torte koji prethodno premažete s malo margarina i pobrašnite. Peče se na 180°C u prethodno ugrejanoj rerni. Nakon 15 minuta, kada testo počne da se odvaja od kalupa, izvaditi iz rerne. Ohlađeni biskvit okrenuti na tanjir, premazati marmeladom i ravnomerno po njemu rasporediti maline.  Preko malina premazati krem dobijen od čvrsto umućene slatke pavlake za šlag, šećera u prahu, limunovog ekstrakta i jogurta. Ukrasiti po želji i ostaviti još barem dva sata (najbolje preko noći ) na hladnom da se sjedini.

Izvor : zna.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment