POTREBNO JE
2 jajeta, 400 g brašna, 250 g maslaca, 200 g šećera, limunova kora, kesica vanilin šećera, 1 kg šljiva, pola kašičice cimeta, kašika ruma.
2 jajeta, 400 g brašna, 250 g maslaca, 200 g šećera, limunova kora, kesica vanilin šećera, 1 kg šljiva, pola kašičice cimeta, kašika ruma.
PRIPREMA
Rastopite 50 grama maslaca u tiganju, ubacite polutke šljiva i promešajte. Dodajte polovinu šećera, vanilin šećer, cimet i rum, kratko prokuvajte, skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Maslac rukama utrljajte u brašno i sipajte preostali šećer. Dodajte jaja, limunovu koru i umesite testo. Podelite ga na dva dela i oklagijom razvijte kore. Položite jednu koru u podmazan pleh i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Izvucite iz rerne, resporedite smesu sa šljivama, prekrijte drugom korom i vratite u rernu na još pola sata.
Rastopite 50 grama maslaca u tiganju, ubacite polutke šljiva i promešajte. Dodajte polovinu šećera, vanilin šećer, cimet i rum, kratko prokuvajte, skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Maslac rukama utrljajte u brašno i sipajte preostali šećer. Dodajte jaja, limunovu koru i umesite testo. Podelite ga na dva dela i oklagijom razvijte kore. Položite jednu koru u podmazan pleh i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Izvucite iz rerne, resporedite smesu sa šljivama, prekrijte drugom korom i vratite u rernu na još pola sata.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon