Sastojci:
- ½ kg patlidžana
- 2 dcl šalše od rajčica
- 200 gr gaude ili nekog drugog sira po vašem ukusu
- sol, papar, malo crvne paprike
- peršin
Priprema:
Patlidžan operite i narežite na krište (fetice) . Ako niste baš sigurni za njegovo porijeklo očistite i koricu. Narezane patlidžane posolite i ostavite pola sata da iziđe gorčina. Na ugrijanom ulju ispržite patlidžane sa jedne i druge strane te ih poredajte u vatrostalnu posudu. Preko patlidžanima stavite šalšu te onda naribajte sira prema vašem izboru. Po vrhu pospite malo paprom i crvenom paprikom te stavite listić peršina. Zapecite petnestak minuta i poslužite. Ovo može biti samostalno jelo, ali naravno i prilog i to jako ukusan prilog.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon