Tijesto:
- 25 dkg brašna
- 15 dkg maslaca
- 2 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- žličica soli
Preljev za tijesto:
- 4 jaja
- 200 gr slanine
- 1 crveni luk
- 1 dcl mlijeka
- 250 gr vrhnja za kuhanje
- 250 gr kiselog vrhnja
- 150 gr ementalera (može i gaude ako ne volite slatkaste sireve)
- malo soli
- papra po želji
Priprema:
Od navedenih sastojaka za tijesto brzo ga umijesite, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak barem na pola sata. Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za pitu.
Slaninu i crveni luk sitno nasjeckajte pa ih lagano popržite na tavi (samo nekoliko minuta na laganoj vatri). Jaja lagano izmutite, dodajte mlijeko, vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite i popaprite. Nakon desetak minuta pečenja prhkog tijesta izvadite ga iz pećnice, stavite dinstanu kapulu i slaninu te prelijte smjesom od jaja i sira. Po želji pospite sa malo parmezana, te pecite 40 min na 180 ˚C.
Quiche Lorraine poslužite vruće, uz dodatak zelene salate postat će večera iz snova. U slast!!!!!!!!
Slaninu i crveni luk sitno nasjeckajte pa ih lagano popržite na tavi (samo nekoliko minuta na laganoj vatri). Jaja lagano izmutite, dodajte mlijeko, vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite i popaprite. Nakon desetak minuta pečenja prhkog tijesta izvadite ga iz pećnice, stavite dinstanu kapulu i slaninu te prelijte smjesom od jaja i sira. Po želji pospite sa malo parmezana, te pecite 40 min na 180 ˚C.
Quiche Lorraine poslužite vruće, uz dodatak zelene salate postat će večera iz snova. U slast!!!!!!!!
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon