Sastojci
- 1 i pol šalica oštrog brašna
- 3 žlice kakaoa (nezaslađenog)
- 1 šalica šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- Pola žličice soli
- 1 žličica alkoholnog octa
- 1 žličica tekućeg ekstrakta vanilije
- 5 žlica biljnog ulja
- 1 šalica vode
Priprema
1. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Nauljite četvrtasti protvan od 20 centimetara i u njemu smiješajte prvih pet suhih sastojaka.
3. U smjesi napravite tri udubine, dvije male i jednu veću. U jednu malu udubinu ulijte alkoholni ocat, u drugu malu udubinu ekstrakt vanilije i u treću, najveću, biljno ulje.
4. Sve zalijte s vodom i pomiješajte u jednoličnu smjesu.
5. Pecite na srednjoj rešetki u pećnici oko 35 minuta. Piknite čačkalicom za provjeru – ako je kolač gotov, smjesa se ne lijepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.
6. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon