Sastojci:
- 1 / 2 šalice neslanog maslaca
- 1 srednji luk (sitno narezan)
- 3 poriluka ( sitno narezan)
- 3 velika krumpira oguliti i narezati na sitne komadiće
- 1 litra temeljca (najbolje upotrebiti temeljac od piletine)
- 1 žličica soli
- 1 / 4 čajna žličica papra
Preljev: cheddar sir (može i parmezan), kuhana slanina izrezana na sitne komadiće, sjeckani svježi vlasac
Priprema:
Rastopite maslac u velikoj tavi na laganoj vatri, promiješati u luk i poriluk. Poklopiti i kuhati 20 minuta. Dodati narezani krumpir, te kuhati na lagano 15 min. Dodati temeljac, sol i papar, te ostaviti da lagano kuha još 30 min (dok krumpir ne postane kašast). Kada se malo ohladi izmiksati (najbolje sa štapnim mikserom).
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon