Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 rajčice
- 1 crvena i zelena paprika
- 100 gr mozzarele
- 100 gr svježeg sira
- malo slanine
- peršin
- pola manjeg crvenog luka
Priprema:
Krumpir operite i stavite kuhati otprilike pola sata. Kad ga skuhate, ohladite ga i malom žličicom izdubite da u njemu napravite mjesto za punjenje. Na malo sitno, sitno nasjeckanog crvenog luka prodinstajte na kockice narezanu papriku, dodajte sitno nasjeckanu slaninu, začinite sa malo soli i papra pa dodajte sitno nasjeckani peršin. Smjesu prohladite, dodajte obje vrste sira, na sitno nasjeckane rajčice, pažljivo promiješajte pa tim napunite izdubljene krumpire.
Zapecite u pećnici u vatrostalnoj zdjeli otprilike dvadesetak minuta na 180 C. Ovo je težak i kaloričan prilog, ali je odlično i kao samostalno jelo uz puno salate.
Vegetarijanci neka izbace slaninu, «mesožderi» neka dodaju još i kuhane šunke, dok se kreativci mogu zabaviti i smisliti neko drugo punjenje.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon