Brza i Fina Pita sa Svježim Kravljim Sirom, Špinatom i Jajima




Sastojci: 
za tijesto:
250 g glatkog brašna,
so,
šećer,
200 g maslaca;
za fil:
 300 g špinata,
2 dl kiselog vrhnja,
pet jaja,
200 g kravljeg sira,
vlasac,
malo muškatnog oraščića
2 čehna bijelog luka

Priprema: 
Umijesite fino tijesto i ostavite ga pola sata da odmori. Blanširajte špinat, ocijedite, narežite na trakice i kratko zapržite na maslinovom ulju i bijelom luku. Ocijedite kravlji sir, izmiješajte ga s vrhnjem i jednim jajetom, začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem. Razvaljajte tijesto, oblikujte ga prema pekaču i pecite 10 minuta na 180°C. Izvadite, dodajte red špinata pa red sira i vrhnja. Na vrhu razbijte četiri jajeta i vratite u rernu još 20 minuta.

izvor :  Vecernji.hr
Previous
Next Post »
Thanks for your comment