Sastojci:
- 1 kg makarona
- desetak kapara
- pola male tegle maslina punjenih sa paprikama
- 5-6 rajčica ili mala limenka pelati
- malo peršina
- 1 češanj bijelog luka
Priprema:
Makarone skuhajte u vreloj vodi i to počnite raditi u isto vrijeme kad i počnete raditi umak sa maslinama. U wok stavite malo maslinova ulja i na laganoj vatri samo malo sparite bijeli luk, peršin i kapare; minutu do dvije, tek toliko da puste miris. Zatim ubacite ili očišćene rajčice ili limenku pelati i neka se to dinsta otprilike desetak minuta na laganoj vatri. Na kraju ubacite masline, koje ste malo držali u običnoj vodi da izađe okus tekućine iz staklene u kojoj su stajalle, prepolovite ih i ubacite u umak. Nakon pet minuta zajedničkog dinstanja ubacite skuhane makarone, promiješajte, ugasite vatru i nakon par minuta prožimanja mirisa poslužite.
Po želji dodajte parmezan.
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon