POTREBNO JE
1 kg svinjskog karea, 150 g suvih šljiva bez koštice, 50 g oraha, 100 g prezli, 50 g maslaca, 30 ml jabukovače, 10 listova nane, 100 g livadskog meda, 50 g kuvanog badema, 50 ml maslinovog ulja, malo slatke pavlake, kašičica soli, kašičica bibera
PRIPREMA
Meso posolite i pobiberite, izdubite kroz sredinu i napunite ga seckanim suvim šljivama, koje su prethodno odležale u jabukovači s orahom i kašikom meda. Meso pržite sa svih strana da porumeni. Povrće isecite na krupne kocke i sve zajedno pecite oko pola sata na 180 stepeni. Kada je meso skoro pečeno, izvadite ga iz rerne, premažite medom i maslacem, te uvaljajte u prezlei nastavite pečenje na istoj temperaturi. Povrću dodajte badem. U sok od pečenja dodajte jabukovaču, zapalite da ispari alkohol, sipajte pavlaku i poslužite kao sos. Kare isecite i poslužite uz povrće.
Meso posolite i pobiberite, izdubite kroz sredinu i napunite ga seckanim suvim šljivama, koje su prethodno odležale u jabukovači s orahom i kašikom meda. Meso pržite sa svih strana da porumeni. Povrće isecite na krupne kocke i sve zajedno pecite oko pola sata na 180 stepeni. Kada je meso skoro pečeno, izvadite ga iz rerne, premažite medom i maslacem, te uvaljajte u prezlei nastavite pečenje na istoj temperaturi. Povrću dodajte badem. U sok od pečenja dodajte jabukovaču, zapalite da ispari alkohol, sipajte pavlaku i poslužite kao sos. Kare isecite i poslužite uz povrće.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon