Sastojci:
- 500 g junetine od buta
- vezica mladog luka (može i 1 poriluk)
- 2 naranče
- 4 – 5 češnja češnjaka
- sol
- papar
- peršin
- soja umak
- malo ulja i brašna
Priprema:
Isjeckajte junetinu na tanke šnitice, uvaljajte ih brašno i propržite na ulju. Sklonite meso sa vatre. Na isto ulje dodajte sok od jedne naranče. Vratite meso i nastavite sa dinstanjem uz dolivanje manjih količina vode (ili temeljca). Kad je meso skoro gotovo dodajte nasjeckan mladi luk ili poriluk. Drugu naranču očistite od kore i isijecite nožem na komade (bitno je da ne kidate kriške da bi sve bilo sočnije). Dodajte naranču, lagano promiješajte, sasvim smanjite temperaturu i dinstajte još svega nekoliko minuta. Začinite soja umakom, soli i paprom. Pospite peršinom i služite po želji npr. sa integralnom tjesteninom, rižom i sezonskom salatom. Prijatno!
Izvor : recepti-svijeta.com
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon