POTREBNO JE
2 kašike Balsamiko sirćeta, 2 kašike sitno seckanog vlašca, 1/4 šolje i 1 kašika maslinovog ulja, so, crni biber, 4 fileta lososa (svaki oko 180 g), 250 g zelene boranije, 200 g čeri paradajza, 100 g crnih maslina
PRIPREMA
U manjoj posudi, pomešajte sirće, vlašac i 1/4 šolje maslinovog ulja, a zatim po ukusu ovu mešavinu začinite solju i biberom. Obe strane fileta začinite solju i biberom. Veliki tiganj zagrejte na temperaturi srednje jačine, pa odajte preostalu kašiku maslinovog ulja i na tome pržile filete. Ovo meso se jako brzo priprema, pa je dovoljno da ga propržite sa svake strane po svega 3 minuta. Zatim ribu izvadite iz tiganja i stavite na tanjir. U mežuvremenu zagrejte šerpu sa slanom vodom, i u njoj prokuvajte boraniju oko 5 minuta )treba da zadrži lepu zelenu boju). Kada je sve gotovo, paradajz iseckajte na polovine ili četvrtite. Poraniju podelite na četiri tanjira, na svaki stavite i paradajz i masline, i dodajte do jedan file ribe na svaki tanjir. Na kraju sve prelijte sa pripremljenom mešavinom sirćeta i ulja.
2 komentari
Click here for komentariWygląda to super. Pozdrawiam.
BalasWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
BalasShow Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon