ĐUVEČ SA PEČURKAMA I PATLIDŽANOM



SASTOJCI

4 plava patlidžana, 500 g krompira, 500 g pečuraka, 3 jaja, 200 g kisele pavlake, 1 glavica crnog luka, 1 dl ulja, 20 g prezli, 1 dl soka od paradajza, 30 g parmezana, sok od 1/2 limuna, so, biber. 


PRIPREMA

Plave patlidžane operite i isecite na kockice, pa obarite u vodi i soku od limuna i dobro procedite. Krompir oljuštite i isecite na kockice, obarite i procedite. Propržite na ulju sitno seckani crni luk, dodajte jaja, isečene pečurke, biber, so i kiselu pavlaku. Sve dobro izmešajte. Vatrostalni sud podmažite uljem i pospite prezlama. Ređajte plave patlidžane, krompir, smesu od pečuraka. Ponovite postupak. Prelijte posoljenim i pošećerenim sokom od paradajza i pospite parmezanom. Pecite u rerni 45 minuta i poslužite toplo.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment