MUSAKA OD PATLIDŽANA



SASTOJCI

3 veća patlidžana, 500 g mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, maslinovo ulje, 1 čen belog luka, 2 paradajza, peršun, so, biber, origano, lovorov list, 50 g putera, 30 g brašna, 5 dl mleka, 2 kašike rendanog parmezana, 2 jaja.

PRIPREMA

Isecite patlidžan, posolite ga i ostavite neka malo odstoji, pa ga isperite vodom i osušite kuhinjskim papirom. Složite ga na pleh obložen papirom za pečenje i poprskan sa malo maslinovog ulja. Patlidžane pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite sitno naseckani luk, a zatim i mleveno meso. Dodajte oljušteni i narezani paradajz, lovorov list koji posle izvadite napolje, biber, izgnječeni beli luk, so. Kada je sve proprženo na kraju dodajte origano po svom ukusu i naseckan peršunov list. Za bešamel na rastopljenom puteru kratko propržite brašno i sipajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne vodeći računa da se ne naprave grudvice. Posolite i dodajte malo bibera. Kada se prohladi dodajte jaja i parmezan. U vatrostalnu posudu ređajte red patlidžana, pa pola smese od mesa, ponovo red patlidžana, ostatak mesa i na kraju još jedan red patlidžana. Sve zalite pripremljenim bešamelom i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 20-30 minuta.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment