KOLAČ SA BRESKVAMA



SASTOJCI

1 kg breskvi, 2 jaja, 5 kašika mleka, 6 kašika ulja, 120 g šećera u prahu, 13 kašika brašna, 1 kesica suvog kvasca. ZA GLAZURU: 2 jaja, 200 g šećera u prahu, 150 g putera.

PRIPREMA:


Rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh podmažite puterom i pospite šećerom u prahu. Breskve oljuštite, presecite na pola i rasporedite po dnu pleha. U dubokoj činiji dobro umutite jaja, mleko, ulje, šećer, brašno i kvasac. Tom smesom prelijte breskve, stavite u rernu i pecite 20 minuta. U međuvremenu pripremite glazuru. Otopite puter na tihoj vatri, a u posebnoj činiji viljuškom umutite jaja sa šećerom, pa dodajte omekšali puter i time prelijte kolač. Vratite kolač u rernu i pecite još deset minuta. Kada se ohladi stavite ga u frižider da prenoći.

izvor: zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment