QUICHE LORRAINE





Tijesto:
    • 25 dkg brašna
    • 15 dkg maslaca
    • 2 jaja
    • 2 žlice kiselog vrhnja
    • žličica soli
Preljev za tijesto:
    • 4 jaja
    • 200 gr slanine
    • 1 crveni luk
    • 1 dcl mlijeka
    • 250 gr  vrhnja za kuhanje
    • 250 gr kiselog vrhnja
    • 150 gr ementalera (može i gaude ako ne volite slatkaste sireve)
    • malo soli
    • papra po želji
Priprema:
Od navedenih sastojaka za tijesto brzo ga umijesite, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak barem na pola sata. Tijesto razvaljajte  i prebacite u kalup za pitu.
Slaninu i crveni luk sitno nasjeckajte pa ih lagano popržite na tavi (samo nekoliko minuta na laganoj vatri). Jaja lagano izmutite, dodajte mlijeko, vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite i  popaprite. Nakon desetak minuta pečenja prhkog tijesta izvadite ga iz pećnice, stavite dinstanu kapulu i slaninu te prelijte smjesom od jaja i sira. Po želji pospite sa malo parmezana, te pecite 40 min na 180 ˚C.
Quiche Lorraine poslužite vruće, uz dodatak zelene salate postat će večera iz snova. U slast!!!!!!!!
Previous
Next Post »
Thanks for your comment