MONTE KOLAČ





BISKVIT:
  • 6 žumanaca
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica mljevenih oraha
  •  2 žlice oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 bjelanjaka
Pjenasto umiješajte žumance i šećer, dodajte ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Pecite 30 – 40 min na 180 C.

  • ½ lit mlijeka
  • 4 žlice gustina
  • 5 žlica šećera
  • 1 margarin
Gustin i šećer umutite sa malo hladnog mlijeka pa ulijte u pola litra kipućeg mlijeka. Nakon par minuta kuhanja skinite s vatre i kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto izmješan margarin.
GLAZURA:
  • ½ lit vrhnja za šlag
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 10 dkg «milka» čokolade
Na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu. Povremeno promiješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači. Skinite s vatre i nakon par minuta hlađenja glazuru izlijte na kremu koju ste stavili na ohlađeni biskvit.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment