PUNJENI ZAPEČENI KROMPIR





Sastojci:
  • 1 kg krumpira
  • 2 rajčice
  • 1 crvena i zelena paprika
  • 100 gr mozzarele
  • 100 gr svježeg sira
  • malo slanine
  • peršin
  • pola manjeg crvenog luka
Priprema:
Krumpir operite i stavite kuhati otprilike pola sata. Kad ga skuhate, ohladite ga i malom žličicom izdubite da u njemu napravite mjesto za punjenje. Na malo sitno, sitno nasjeckanog crvenog luka prodinstajte na kockice narezanu papriku, dodajte sitno nasjeckanu slaninu, začinite sa malo soli i papra pa  dodajte sitno nasjeckani peršin. Smjesu prohladite, dodajte obje vrste sira, na sitno nasjeckane rajčice, pažljivo promiješajte pa tim napunite izdubljene krumpire.
Zapecite u pećnici u vatrostalnoj zdjeli otprilike dvadesetak minuta  na 180 C. Ovo je težak i kaloričan prilog, ali je odlično i kao samostalno jelo uz puno salate.
Vegetarijanci neka izbace slaninu, «mesožderi» neka dodaju još i kuhane šunke, dok se kreativci mogu zabaviti i smisliti neko drugo punjenje.
Next
This is the current newest page
Previous
Next Post »
Thanks for your comment