JUNETINA S NARANČOM

junetina_recept



Sastojci:
  • 500 g junetine od buta
  • vezica mladog luka (može i 1 poriluk)
  • 2 naranče
  • 4 – 5 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • peršin
  • soja umak
  • malo ulja i brašna
Priprema:


Isjeckajte junetinu na tanke šnitice, uvaljajte ih brašno i propržite na ulju. Sklonite meso sa vatre. Na isto ulje dodajte sok od jedne naranče. Vratite meso i nastavite sa dinstanjem uz dolivanje manjih količina vode (ili temeljca). Kad je meso skoro gotovo dodajte nasjeckan mladi luk ili poriluk. Drugu naranču očistite od kore i isijecite nožem na komade (bitno je da ne kidate kriške da bi sve bilo sočnije). Dodajte naranču, lagano promiješajte, sasvim smanjite temperaturu i dinstajte još svega nekoliko minuta. Začinite soja umakom, soli i paprom. Pospite peršinom i služite po želji npr. sa integralnom tjesteninom, rižom i sezonskom salatom. Prijatno!
Previous
Next Post »
Thanks for your comment