Ćufte od Pasulja - bez Mesa




Divne i ukusne ćufte bez mesa.
Sastojci:
400 g skuhanog pasulja
1 velika pečena crvena paprika 
1 mala glavica sitno isjeckanog crnog luka 
2 - 3 čehna pasiranog bijelog luka 
2 kašike sitno isjeckanog peršuna 
kašičica i po suhog origana 
4 - 5 kašika prezli 
1 jaje
so, biber, vegeta 
paradajz sos
kuhane špagete 
parmezan sir 
peršun 
tucana ljuta paprika

Priprema:
ZagrIjati rernu na 175*C i pripremiti pleh za ćuftice.
U mulrtipraktik staviti skuhan i ocjeđen pasulj ( ja sam koristila pasulj iz konzerve, dodati krupnije isječenu pečenu papriku i pulsirajte da dobijete smjesu, ali koja nije potpuno glatka, treba da ima komadiće pasulja.
Prebaciti smjesu od pasulja u veću zdjelu, dodati jaje, sitno isjeckan peršun, pasirani bjeli luk, sitno isjeckan crni luk, origano, so, biber, vegetu i prezle. ( početi sa dvije kašike prezli i dodavati po potrebi, jer zavisi koliko vam je pasulj bio vlažan...oblikovati jednu ćufticu i ako drži oblik onda ne stavljati više prezle a ako ne, dodati još prezle i ponovo oblikovati ćufticu )
Sve to dobro izmješati i oblikovati ćuftice, veličine po želji.
Poredati sve ćuftice na pleh, koji možete da podmažete sa uljem ili staviti papir za pečenje.
Peći ćuftice oko 15 do 2o minuta.
Kad dobiju zlatno braon koricu,gotove su.
Dok se ćuftice peku, vi napravite sos, onako kako vi najviše volite.
Na malo maslinovog ulja izdinstan luk,bijeli luk, dodati teglu sitno isječenog paradjza i sve to ukuhano ali ne potpuno.
Staviti ćuftice u sos i dinstati zajedno sa sosom dok se malo ne zgusne, oko desetak minuta.
Za to vrijeme skuhati špagete.
Poslužiti posuto sa sjeckanim peršunom,sitno izrendanim parmezanom i malo posute ljute tucane paprike.

Izvor http: //www.coolinarika.com/ (Pomoravka)
Previous
Next Post »
Thanks for your comment